Friday, August 13, 2010

Semalam Yg Basah & See Thru

Adapun waktu kerja aku skang bermula 8.30am - 4.30pm.
Tapinya kebiasaan aku akan muncul diopis pada pukul 7.50am atau 8am, ini kerana mengikut waktu Mem yg bekerja di institusi perbankan disebelah building aku.Semalam nak dijadikan cerita, mcm bese lah aku kuar 4.30..dan sedia maklum Jalan YKS mmg terbaik sejak puasa pertama lagi jemnye...
Tapi aku kuatkan hati nak menempuh...so semalam lepas dah amik Mem, aku nak kuar parking jer 40 menet!
Then jalan nak ke Tun Razak tak bergerak langsung, aku terus tukar ideology nak masuk kiri ke arah jalan ampang.Nah, aku kena main ngan hukum alam, kiri plak jem...

Aku stuck kat situ tgk jam dah 5.30, dan aku masih berada didepan building opis aku, terbaik bukan?
Dan masuk jalan tun razak jalan dah clear sebab yg buat jadi haramjadah hari hari sebab org nak balik gurney ngan semarak, satu lane jadi 14 ratos lane.
pagi pon sama, ayah pin betul traffic jem kl ni...buang masa.

Masa nak sampai bzar jalan kuching, hujan dah renyai...gua bajet bese bese je la kan.
dah parking aku ckp kat Mem suruh tunggu dlm kete jer, biar aku yg macho lari beli makanan meredah hujan renyai.Dia suruh aku beli payung kat Brem Mall, apakah?Semata mata nak beli kuih je kot..kat rumah bersepah payung.Sebaik aku berlari 3 langkah, renyai dah ilang, lebat terus sekali ngan ribut.

So aku amik keputusan utk tidak berlari, aku jalan mcm takde pape.Manusia bertempiaran mencari perlindungan dari jadi mangsa kerakusan hujan ribut.aku masih berjalan tenang mencari satay dan puyuh goreng (adam pesan, nak bird katanya).Tenang aku tunggu brother tu bakar satay tanpa menghiraukan keadaan lencun dan banjir dlm kasut.Kebetulan, aku casual semalam ngan tshirt putih dan jeans...dan terjadilah pencemaran pancaindera pembeli pembeli yg lain khususnya wanita.Dek kerana hujan lebat, dan baju putih aku, susuk tubuh dan penampakan puting kelihatan jelas.Aku menahan malu, terasa seperti dicabul dengan pandangan pandangan akak akak,adik adik dan tak lupa makcik makcik yg nampak rakus meratah permandangan yg jarang jarang mereka dpt dibulan puasa.

Perasaan aku dah tak keruan, keadaan basah dan see thru mengganggu perniagaan bazar ramadhan semalam.Sebagai mengambil langkah yg lebih islamik, aku pakai baju 2 lapis hari ni.Manalah tau kot terjadi perkara mcm semalam dna aku pasti, org org yg sama akan berada digerai satay semalam utk mengharap peristiwa semalam berulang kembali.

Mungkin tidak.

11 comments:

talkIZcheap! said...

bak kata coach aku, "Lahir bawah langit, takkan takut hujan kot??"

biasanya aku balas, "saya tak takut hujan, cuma takut basah..."

afendi ariff said...

warghhhahahaha....
puting lu besar sgt ke bai?
heh!

J@J@ / Bini The Rock said...

hhummm!!
naseb baik lu lelaki, kalo pompuan???


herkkkk!

Jarr said...

Iz - kau takut makan obat sebenarnye kan?=)

Fendi - sedap ke besar besar bhai?warghkahwarghkahwarghkahwarghkah..

Jarr said...

jaja - tu la pasalkan??ternoda mak tawwwwwwww....awwwww.

chuy4 said...

bongok jarr,

ditambah dengan ko sejuk, pastu stim.. mesti puting ko tersembol kan...
eh eh bulan posa taleh kokap

demm menyesal baca blog ko

Sang Penulis said...

WahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahWahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahah!!!!!

Ni paling lawak bro!! Serius.!!

janggout said...

macam harammmmmm

Jarr said...

chuya - agak arr...aku mcm vibrate vibrate gitu sebab sejuk =|

erfi - mana lagi lawak ngan kisah baju pagoda dimalam kelahiran adam?=D

janggout - bulan pose wa jamah benda halal je bhai =))

Sang Penulis said...

Ehh, cite koler tu, lawak terbaik bro, yang ni pun lawak haramjadah gak. Tapi ironiknya, cite lawak lu, mesti ade kaitan dengan baju kan. =|

Kecuali, Basiron.

Elmira said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

adoiyai. kelakar.