Thursday, August 5, 2010

Oh Mak

Baru lepas on the phone ngan mama...
Aku ada satu kelemahan dlm bab ni, ckp ngan mama aku cepat cengeng..
Kalau mama cengeng dlm phone aku pon turut serta cengeng la...sungguh tak macho rasanya..
Perbualan ngan mama biasanya bersekitarkan apa keadaan aku skang, cucu dia mcm mana, bini kau sihat ke.
pastu mak aku akan ckp bab abg abg kakak kakak aku plak..
pastu bab kenapa lama tak balik kampung...

Pastu mak aku tanya soklan soklan or statement yg buat aku sedar kadang kadang kita sebagai anak ni mudah sangat lupa pada mak ayah.Maksud aku lupa tu bukan lupa apa, mcm lama tak call tanya kabar and jarang balik kampung.Lebeh pulak kalau dah kawen, sangat salah dan berdosa rasanya, ini aku ingatkan diri aku sendiri dan semua.Kasih ibu membawa ke syurga....jauh mana pon kau pergi, tinggi mana kau belajar, sebesar mana pangkat kau, kasih ibu lagi besar dari semua tu.

kasih ayah pon jangan lupa...takde kedua orang tua kita tu dengan restu dan doa dorang, tak kemana nye kita.
Ya Allah Ya Tuhanku, kau sejahtera kan lah kedua ibubapa ku dan dan semua mereka yg bergelar ibu dan ayah dimana sahaja.Amin.

10 comments:

frwls said...

sama. lagi-lagi bila mak kita cakap,

"adik kau ni Faiq dah sebiji macam kau kecik-kecik. tadi ibu cakap kat dia, ibu rindu abang sangat-sangat.."


sebak kan

Jarr said...

adesss.....aku bleh kensel makan nasi kalau terkenang kat mak bro...

janggout said...

adoi.. ni yang buat aku nak balik rumah ziarah orang tua esok ni

Pet Shop Boys said...

Amin....

nape lama tak balik kg Jarr? Umah mak takde astro ka? haha...

Jarr said...

janggout - sementara dorang duk ada ni, time ni lah nak jenguk jenguk kan bro.aku rasa mcm skang gak nak blah balik kampung :)

PSB - hahahhaa...aku nak balikla ni, nak balik skang jugak!

J@J@ / Bini The Rock said...

dah nak pose nih bro! baik lu hangkut segala mala beg....pegi balik kampong sana....

kem salam kat org kg!

afendi ariff said...

wa baru call bro...kasi tau anak wa sakit...heh!

Sang Penulis said...

Bergenang air mata wa bace blog lu bro. =|

Jarr said...

Jaja - aku nak berangkut jugakla..tak sure awal puasa or tgh puasa...tgklah.nak kim slam org kg tu yg aku payah skit, ramai tuh.

fendi - lu ni la, tima anak sakit je nak call mak, time liverpool menang lu taknak call mak berkongsi kegembiraan.heh!

SP - lu sejak bertunang ni, cepat betul lu merembeskan airmata...=|

iKHwAn said...

pehh tacing siot.. gua stu7 100%.. gau pun ade prangai ckit cam lu jarr.. sib baek sminggu lg gua akan balik.. tu pun stelah 2 tahun.. maunya tak derhake.. mmg nk kene mintak ampun sesungguh nih..