Monday, August 9, 2010

Aku Dah Tua

Alhamdulillah..syukur kehadrat Ilahi yg memberi aku nafas lagi utk yg ke 29 tahun.
Tahun depan kalau aku masih duk ada atas mukabumi ni, masuk 3 series dah umur aku.
Banyak benda belum tercapai dan banyak benda belum selesai lagi, dlm hidup aku.
Sepanjang kehidupan aku yg tak seberapa ni, ade beberapa perkara yg aku nak buat tapi belum tercapai.

So target aku tahun ni adalah seperti berikut:

  • Hantar orang tua aku gi Haji walaupun dorang dah pergi (ini niat aku dari bujang)
  • Settle segala hutang baik yg dengan bank mahupun perseorangan.
  • Stable kan financial utk hari mendatang.
  • start bisnes ngan kawan aku very soon
  • Financial freedom awal tahun 2011.
  • Tambah anak seramai yg boleh. (tahun lepas punye proposal reject!!)
Itulah rough list aku buat masa ni...plan seterusnya bergantung kepada keadaan cuaca.

=)

11 comments:

janggout said...

amin bro.. harap semua tercapai. agak2 kalau proposal buat anak kena reject lagi macam mana? haha

Jarr said...

thanks bro.hahahaa..kalau reject, aku terpaksa amik cap jari dia utk proposal yg lain..whahaahaha.

frwls said...

insyaAllah brader.

baidewei,gua dah angkat jersi.

perghhh... rasa macam semangat Gerrard jadi pendamping siot. kahkahkah

Jarr said...

iwal - perghhhhh...terbaik bro.pakai wat raya ok.

Sang Penulis said...

Selamat hari lahir bro. Semoga apa yang dihajati tercapai.

Semoga sentiasa berbahagia dalam apa jua keadaan.

Semoga sentiasa sihat. Nanti kalo dapat buat baby lagi, kalo dapat anak laki, letak nama Erfi ekk. Thanks =|

Jarr said...

ok insyaallah...dpt anak laki aku kasi nama erfi,kalau pompuan, erfina - nur erfina perisapan.

Mince4AM said...

selamat berjaya dan selamat berpuasa heh!

Pet Shop Boys said...

Baru 29 ke? haha...panggil aku abang Pet ok.

J@J@ / Bini The Rock said...

wa nak ucap Selamat Berpose..(pose tak?) dan slmt hari jadik kat lu...


errr..dan wa tak abes2 doakan taun ni wife lu mengandong anak kembar...dan taun berikutnya juga begitu..

(kata nak anak seramai yg boleh..kan??)

x)

afendi ariff said...

lu blum cecah 30 bai???
cehhhh....wa igt sudah lebey!
heh!

Jarr said...

Mince - selamat berpose kpd encik Shabri juge, bazar ramadhan syahbandor menggamit kenangang!

PSB - baiklah Abg Pepet..eh Pet.:p

Jaja - maceh Jaja..mestila wa pose...kojo sonang je tuhh.huih kembau??alhamdulillah...nak gak merasa.sekali cukupl..kau ni..ingat Mem aku tu kilang biskut ke apa?

Fendi - wa nampak tua sgt ke bai?heh