Monday, August 16, 2010

Saya Nak Masak Arini

Gua selera besar arini, nak main masak masak.
Harap harap sempat la gua balik main masak masak kat rumah..
Menu gua hari yg gua nak masak adalah,

Stuffed crab - dari first day puasa tahun 2008 lagi gua dah ngidam ni...

Nachos sebagai pengganti kuih muih dari bazar ramadhan...

Pastu aku nak buat Kabab Koobideh Iranian sikit ingatnye...sempat kot.

Lemon Deep Fried Chicken ni kejap aku buat, campak tu campak ni siap arr dlm 5 menet...=|

last sekali tinggal ni je la aku nak buat, deep fried garoupa..kejap jugak ni...golek golek atas tepung pastu goreng garing then aku buat sauce dia skit..homemade.

So itu je la menu aku for today insyaallah...kalau sempat.

oh ye, bahan bahan semua belum beli lagik...lagi nak singgah cold storage nak beli semua tu kan?


p/s: Mem gua pesan balik kerja kang singgah bazar Jln Kuching belikan dia popiah basah ngan nasi beryani daging kak Noor tu utk buka puasa nanti.So aku beli menu sama mcm dia lah jugak nak buaka pose arini.

lain kali kita masak eh?

babai.

9 comments:

Pet Shop Boys said...

Siot ah....meleleh air liur aku ni.

J@J@ / Bini The Rock said...

lu sengajer kan nak nunjuk2 MAKANAN TERHEBAT la konon! kasi org ngences..

ujong2, bazar jugak peginyer..
keh keh kehhh keheeekkk!

xP

The Unconscious said...

Damn!!! tat looks good...it all looks good.

freaking hungry now

janggout said...

air sirap limau takde masuk dalam menu ke?

afendi ariff said...

mcm cilake....
kasi wa terliur je...
heh!

Jarr said...

Pet - amacam?weekend gi kokak makanan ni semua mau?

Jaja - niat suci murni semalam mmg nak masak, abis mem plak tka sihat, aku sempat masak daging sambal jer yg sebetulnye...wahahhahha.

T.U - worth to try, go for it charlie!

janggout - lupa wa nak mention bro, semalam wa buat bandung longan....adessss lelehhhhhhh.

Fendi - wa tau lu suka benda benda yg bertajuk makanan ni, saja wa nak kasi lu hangin...amacam?

deus X machina said...

carlsberg takde ke jarr?????keh keh keh



selamat berpuasa dari kem manchester united

Jarr said...

deus - hoh..carlsberg mana bleh..tak shariah compliant.keh keh keh..selamat berpuasa bro.semoga ceria ceria selalu camp Man U anda..=)

talkIZcheap! said...

dah macam blog awekz-awekz dah lu letak menu ni sumer...

blog awekz-awekz pon gua tak nampak yg letak menu-menu ni smua, haram jadah tak reti masak semua... :P

-gua yg seksis...-