Wednesday, July 8, 2009

Wanita aka Perempuan aka Hawa aka Eve

Perempuan..
Solely dijadikan utk kaum lelaki or Kaum Adam.
Kenapa?Supaya manusia hidop berpasang-pasangan...
Menambahkan zuriat and perhaps bakal pemimpin dimukabumi pinjaman Tuhan ini...
Tetapi,persoalannya sekarang...
Adakah sukar utk memahami diri seorang perempuan?
Sesukar mana seorang lelaki utk memahami seorang perempuan itu?

Dari segi apakah pemahaman yg perlu kaum lelaki paham akan perempuan itu?
Persoalan ini is too subjective occay.Too wide to describe...
Aku telah melayari kehidupan perkahwinan selama 5 tahun...Alhamdulillah,thank God kami dikurniakan anak yg sempurna fizikal dan rupa...ingat nak tambah lagi nehh :D.
Tapi aku masih dalam sesi memahami hati orang rumah aku,seorang perempuan.
Not to say complicated,cuma kekadang aku **lampi**[lampi ni mcm confuse] bila tetiba seorang mahkluk Tuhan berubah personaliti secara mendadak...[kita tolak waktu mereka datang bulan occay].

Aku cuba memahami dan membuat research pada waktu mereka ini tetiba berubah laku...
Unfortunately,there's no concrete explanation due to this behaviour.Sudah puas dan banyak penyelidikan saya lalui,masih juga saya buntu.Ade juga kawan2 perempuan saya suka menyalahkan lelaki tentang ini,mereka sekeras-kerasnya mengatakan perempuan adalah produk terbaik pernah diciptakan, dan lelaki datang dari jamban???????????

Occay kawan-kawan,sedikit cerita kejadian perempuan aka wanita aka hawa aka eve.
Hawa aka Eve dijadikan dari rusuk kiri[ribs]Adam supaya mereka boleh hidop bersama dan melahirkan zuriat utk meneruskan populasi umat dimukabumi ini,ini adalah yg diceritakan dlm Al-Quran kalau mengikut orang Muslims.So disini, adalah penting bagi seorang wanita aka perempuan memahami kejadian mereka.Wanita aka perempuan dikurniakan 1 akal[brain] dan 9 nafsu[lust],manakala lelaki diberi 9 akal dan 1 nafsu[this 1 nafsu damn big wehh....cannot even control it,hehe]...

So enough about that...kalau nak tau lebeh lanjut, boleh hantarkan pertanyaan anda di segmen comment...ahha!

Back to the topic, utk memahami wanita aka perempuan,kita memerlukan satu strategic weapon which is yg aku rasa tak semua lelaki ada this special weapon...PATIENCE.
Kalau semua ade tahap kesabaran yg maksima, so i can sure you,this world akan jadik boring,no arguement,quarelling,debates etc.Tak colourful la hidop ni kan?

So........aku rasa whatever yg Tuhan tetapkan there will always a explanation.It just a matter of time for us to dig it out and learn from it.Agree?
If you not agree sekalipon, ade aku kesah?cak cak cak cak....


babai!=)

2 comments:

Lelaki separa sewel said...

Perempuan ibrat kuih Lompat Tikam..
rasa sekali pasti hendak lagi =|

Jarr said...

rasa ke tikam bro?
tikam la best....=|