Tuesday, July 14, 2009

Mamat Khalid

Siapa Mamat Khalid?
Maybe tak ramai yg kenal dia,even karya dia.
But as for me, aku suka tgk karya dia...
Pada mereka yg "so called" ade taste tengok pilem...
akan ckp,apa sampah ko tgk ni Jarr?

Apekelancau?Sampah?
tengok trenspomer or terminator salvation consider ko ade taste la dengan pelem?
haramJARRdah....aku pon tgk trenspomer,sebab apa?
sebab Adam bising nak tgk, sampai lori alam flora pon die ckp Trenspomer...
So aku bawakla anak jantan aku dan Mem pergi tengok..
Seb baekla area rumah ade 2 panggung wayang gambar aka pawagam berdekatan..
kalau tak takde de aku rajin nak kuar tengok..

Ok, abis bab tuh..aku nak ckp pasal brader Mamat.
Anak jati Perak,yg sangat cynical dalam berkarya...
Sampai sesetengah pengkritik filem ckp karya merapu...wat de fish?
Ok,kepada pembaca2 sekalian...
Brader Mamat adelah seorang yg sangat menitikberatkan nilai2 hidup seharian dlm karya dia..apa yg berlaku disekeliling kita...

Pengalaman merantau dia dan sebagainya.Itu yg cuba disampaikan..
Dan dia tak mendapat support yg sepatutnya...
Walaubagaimanapun Alhamdulillah ade sesetengah penggiat seni noticed bakat Brader Mamat.

Walaubagaimanapon, aku ade satu soklan.

Brader Mamat Khalid ni penyokong Liverpool ke?

Kalau takkan sesaja taruk bendera Liverpool dlm ZKP?

wargkahwargkahwarghkahwarghkah....

Sekian

2 comments:

Lelaki separa sewel said...

Mamat Khalid penah jadi art director. Sejam die turun site dorg bayar RM10k. Sekian =|

Jarr said...

sejam 10k?
perghhhhhhh......
ilang akal ke apa?