Monday, July 5, 2010

Aku Baru Sedar

Ye aku baru sedar aku dah lama tak update.
Bukan ade org nak baca pon..ahahaha.

oh ye sepatutnya aku ade appointment ngan dentist arini, tapi disebabkan tgh sakit so doktor takleh cabut dan appointment kensel..
Gigi aku ni memberi aku kemurungan weekend tu hari, tengok bola pon aku rasa mcm tengok Rentak Juara yg ntah pape tu.Nak kunyah nasi pon sampai aku kena tanya pendpt ketua pemuda taman aku, mcm mana nak menghilangkan rasa gementar masa mengunyah..panjang lebar dia menghuraikan utk menenangkan pikiran aku yg direntap kesakitan yg amat dlm, sama dalam sakitnya masa aku dikecewakan Maya Karin yg mengambil keputusan kawen ngan mat salleh tu dulu.

Painkiller dah jadi mcm kacang kuda sejak 2-3 hari lalu...aku kunyah sambil minum sirap ros je.Tapi sakit tu boleh main tepi tepi jer seperti mengejek aku yg duk tekun makan obat.Sudahnya semalam aku tido dlm penasaran..mengemut-ngemut berdenyut sakitnya sampai ke serebrum aku yg agak totoi (stoned) time tuh..
Kakak ipar aku sound, "kau makan painkiller tak ikut jam, main telan jer...kang totoi pala kau"...dengan tenang aku menjawab,"dulu masa zaman jahiliyah, hard rock bukak pintu je aku terus masuk berkhemah kat dlm, totoi jangan citer arr, inikan painkiller yg takdela kuat mana..."

Dia setuju ngan statement aku sambil mengangguk laju...abg ipar aku senyum setan tanda dia teringat jugak yg dia penah berkampung kat tempat2 mcm tu..aku takde mood nak sambung senyum setan dia sebab aku tgh bertarung dengan kesakitan yg kedua paling sakit lepas sakit nak beranak...(aku bunyi mcm manja gile kah?)..
Sakit gigi kot...

Gigi ni plak satu hal, dah semalam aku ckp nak gi cabut..dan dan dia diam plak hari ni tak buat hal..3 hari lepas kemain kau berpesta rumba kat dlm sana..hari ni kau tgk aku bangun awal dengan plan nak gi cabut, kau behave plak.Mcm setan!

12 comments:

Sang Penulis said...

Lu kene wat taknik kepal nasi simpan dalam poket bro.

Lu takyah gi jauh-jauh, lu gi jumpe akak wa, die dantist. Die hari tu cabut gigi wa pakai perengkoh paip.

Jarr said...

akak lu dentist kat mana bro..agak apocalypto teknik pakai perengkoh paip tu..mesti ngilu.

Sang Penulis said...

Die kat klinik kerajaan kat Stapak. Kalo malam byk klinik. Kadang-kadang kat Klinik Nooriah, Klinik Lina, Klinik Hawa, Klinik doktor Linggam dan adik beradik serta Klinik Haiwan Taman Melawati.

Ha'ah bro, ngilu gile. Die suruh pilih samada nak pakai perengkoh paip atau spanar 14'

Tapi kalo lu nk lagi thirll, lu bole suruh die cabut pakai Tractor Caterpillar tu.

Jarr said...

Oh cantik arr tuh..
baik aku pergi kat dia..boleh aku korek rahsia kemanjaan kau dirumah kan?Wa lagi prefer pakai screwdriver mata phillips...

weih ayam madu mama lu bila gua bleh rasa? :D

Sang Penulis said...

Wa kat rumah sopan santun je. Anak contoh. =|

Tunggu, nanti kalo mama wa wat ayam madu, wa bagi lu sket nnt. =)

apei said...

orang kata kalau nak tau mcm mana perangai kita, tengok perangai gigi kita. so gua dah tau la perangai lu mcm mana..

Jarr said...

SP - wa caya lu sopan santun..especially time makan =|

apei - mana punya channel motivasi lu ikot ni pei?

Pet Shop Boys said...

nak cabut gigi? pi swasta mahal sikit takpe, tapi dia injek dua kali...cabut senang

Gomen biasanya satu injek kasi kebas pastu dia pulas....

Jarr said...

PSB - percubaan utk menakutkan aku ke apa ni?

Sang Penulis said...

Blog lu sudah berwajah baru.

J@J@ / Bini The Rock said...

halahai...

time dia behave tu cecepat la lu pegi cabot bro! bukan sakit mana ponnn..setakat mcm kena gigit semot jerk!!

hehe!

Jarr said...

Erfi - kacak tak wajah baru gua?

Jaja - aku tak takut cabut gigi la..aku takde masa jer...kuikuikui