Wednesday, July 7, 2010

Kenangan Remang Remang Kotaraya

Aku dah lama tak jalan jalan kat KL ni...gi kerja balik kerja jer..
Masa sangat time bagi aku...balik kerja dah pukul brape..sampai rumah dpt spend time ngan anak bujang aku kejap je..pastu dia dah tido...weekend je la masanya nak spend quality time ngan family..
Itu pon kekadang ada hal jugak nak kena settlekan..

Aku rindu nak jalan jalan kat KL dlm remang remang kotaraya...
Back to early 2000...zaman diri katat ini bergelar pelajar..mengukur jalan di KL ni menjadi activity wajib aku..
aku suka tgk gelagat dan ragam warga kota...and masa tu jari aku tak lembut sgt utk berblogging...kalau tak mesti dah mula blogging...aku suka buat observation without any assumptions or conclusion.I learnt from there...
Belajar apa itu idop di kota (aku kan budak kampung)...

Dan port yg bese aku buat kajian tak rasmi adalah CM (Hameed), Campbell, Pertama, Sogo (erkk), Low Yat, BB dan tak lupa Beranang ngan Ijok (ok yg 2 aku gebang lebeh).Kekadang melalut sampai ke Pudu..kalau dah bosan sana aku gi jenjalan sampai Cochrane (kredit to Abang P).

Perjalanan aktiviti aku waktu berjadual dan teratur, ade jadual dari pagi sampai la pagi besok.

Pagi.

Pukul 7 pagi kakak aku nak gi kerja dia akan kejutkan aku suruh gi kelas...pastu aku plak bangun kejutkan abang aku suruh gi kerja, pastu aku sambung tido sampai kul 8.30.Then aku kelam kabut takut lambat gi kelas, abang aku masih lagi tido terbongkang, walhal aku nampak masa aku kejutkan dia, dia dah sangkut towel kat bahu.Haramjadah betul perangai.Pukul 9.15 aku terpacak depan kedai tomyam Aberdeen bus stop taman ehsan (nama kedai takmo kalah)...bas 134C sampai, aku naik...sampaila depan Perkim, berenti then kena jalan sampai Jalan Pahang ke kolej...pagi pagi exercise, padahal mmg takde bas masuk situ dulu..hahaha.

Tengahari sampai Petang 

Lepas abis kelas pagi, kebanyakkan masa dihabiskan bermain ping pong..partners in crime seperti Arab, Abang P, Esse, Lau, Kone, Daus Giler dan Daus Ensem (ensem la sgt),Apis Jamboo dan ramai lagi yg aku tak tersebut...tak lupa pom pom girls seperti Kakak P (awek Abang P), Jue (gadis bertudung misteri), Nadia, Wawa (cinta hati Esse, tapi dah history, Wawa dah jadi stewardess)...mereka mereka ini yg duk berkumpul menyokong aktiviti jahanam kite org sampai hampir setengah dari mereka tak grad...wakakakakakaka.Selain aktiviti ping pong, aku, Arab dan Esse ade aktiviti sihat yg lain.Beramah mesra dengan pelajar perempuan dengan lebeh dekat dan membantu mereka dlm pembelajaran (mulia kan aku?).Aktiviti paling best adalah aktiviti makan di restoran Haslam..student ada discount, kalau ensem dpt discount extra (ye ke?)...aktiviti petang lepas kelas atau lebeh tepat Maghrib, Aku, Arab, Lau,Esse,Apis Jamboo dan beberapa rakan kuliah yg lain akan ke Titiwangsa menyerbu jamming studio Bakri Flop Poppy..tujuan asal nak tgk adik adik pompuan dia jer..sekali terjebak buat band poyo ngan Arab..dan nama band yg paling takleh blah sejak aku berkecimpung dlm arena band band indie sejak tawon 1998 ni atas nama Arab terlampau obses dan minat ngan Neil Armstrong (mamat naik bulan), dia nama kan band tu Neil's Arms - *straight face*
Sangat mengundang la nama band tu...

Malam

Aktiviti malam lebeh bertenaga...disebabkan Arab duduk kat Bangsar.Rumah Arab menjadi istana hinggap aku.Mak Arab sangat baik orangnye..cute dan comel.Selalu masak lebeh kalau kite org jam kat rumah dia.Dan sampai skang aku rasa dia maseh takleh panggil aku Jarr, tetap dia panggil aku Ajak.Kalau kejutkan aku bangun tido, mesti "ajak!ajak!bangun!", pakai kuis ngan kaki jer...ahhahahahaah..time kasihla mak sebab tompangkan budak terjal ni kat rumah.Tapi bilik Arab tu terbaik, ade tentera bersekutu kalau kau baru sampai rumah tu..tido malam kalau tak pakai baju siapla korang.Tapi pandai plak dia tak gigit Arab, dia tau tuan empunya bilik gamaknya..tentera tu adalah Pijat.mmg tak nampak ngan mata kasar, Arab pandai pasang perangkap...dia kalau tgk kami tergaru garu tgh malam, dia bentang kain putih..buat buat tido (kadang kadang tido terus sampai tgh hari besok).agak dlm 3-4 minit je, Arab lompat bangun bungkus kain putih bukak lampu...meremut aku tgk dlm kain tu..yeahhh masa utk memicit pepijat...meletup letup bunyi dia..kemain banyak darah aku dia sedut..

Dah jammed rumah Arab, mandi pakai cantik canti, wangi wangi..masa utk menuju ke telawi.Sambil pakai kasut, Mak Arab mesti tanya...korang nak pergi disko eh?ahahahahah...comel betul org tua Arab tuh.Turun bawah, kena nasik lemak singgit terbaik punye banyak..dah kenyang, mari berjalan ke Telawi..destinasi?Kedai Joko (skang dah jadi BSC)...Little Devil menu wajib di order dari kedai Joko...kalau nak makan lauk sedap, kedai abang hardcore liverpool kat tgh skit..tapi besenya Joko la pit stop.sambil mengepau sheesha yg diusahakan oleh Encik Mayat (mana kau skang ekk?)...dan partner sejati dia, Ayoi (Feroz khan, dah glemer skang,nyampah makk), assistant Mayat, Keera menyediakan perisa Sheesha kegemaran aku, perisa "Gembira" (hanya mereka mereka yg tahu)...dah nak masuk tgh malam baru la sampai muka muka kaki clubbing seperti Jue Amoi, Adrea, Fizz Fairuz (dia masih belum top masa ni, ingusan), Boy Castello, Pekin (Mat Kelate Gege) dan aweknye masa itu Ayu Raudhah (pon belum top, ikut ikut Pekin je) dan kakaknya Jaja (Rozita Che Wan masa ni masih bini orang kot, wahahahaha)...tak lupa XY, Ery, Wan dan awek comelnye Nina serta kaum keluarga Telawi yg menyerikan malam malam minggu di warung Joko.

Dah kenyang sana, bawakla diri kemana mana port port berdekatan...aku lebeh senang lepak Joko dari mengikut mereka mencucuk langit..kekadang je ikut kalau ade birthday kawan kwn sekadar minum diet coke dan nachos (suci tak aku? =| )

Itu semua kenangan ngan kawan2 lama di situ..Esse dah balik Sarawak tolong org tua punya bisnes, Arab dah kawen ngan Pooja (awek dari zaman Kolej),Wawa masih ngan MAS...Daus dah kawen, buat MLM ke skang dengar citer..haish...Debab dah tak dreadlock lagi..Atan dah sukses ngan Sixth Sense, Mayat aku lost contact terus..dah kawen agaknya ngan Mak Su Timah...Ayoi dah jadi pelakon berjaya, tahniah..Fizz Fairuz pon sama..tahniah...Ayu aku dengar kau nak kawen ngan mamat bola N9 tu eh?bagus bagus...Adrea on off acting, tatau mana dia skang..Abang P tak kawen ngan Kakak P...DJ Shikiro dah anak 3...Dak Abang baru kawen...
harap korang semua dlm keadaan sihat sejahtera dan baik baik saja...

Hopefully one day dapat jumpa balik korang semua...

eh panjang pulak aku menulis arini...balik dulu lah.babai...

3 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

waahh! aku terperasan kejap la bila nama aku terselit. Lepas ni aku nak tukar niknem jd Rozita Che Wan-bulu-mata-pendek lah!

wakakakak!

ai lap yu la Feroz khan..hensem la dia. Kem slm kat dia erk Jarr..kasi no tipon aku ni haa.. 01* - *18***2

Jarr, ko takmo jd pelakon ke? nnt blh aku tgk kau kat tibi! hehe!

Jarr said...

Jaja tu adik rozita la makcik..
Rozita aku tak kenal..adik adik dia aku kenal la...Ayoi aku dah berkurun tak jumpa, ntah dia ingat ntah aku sapa..ahahahaha...

ada la aku menyelit 2-3 citer dulu...takyahla aku ckp citer apa...biarkan jadi kenangan bangang sudah...wakakakaakaka..
buat aku malu je zaman tuh..nasib baik tak terjebak mcm ayoi ngan fizz...

Sang Penulis said...

Bro, wa dah copy masuk Notepad. Nanti wa print. Wa bace b4 tido ek.