Tuesday, January 12, 2010

Lagi Pasal Jem

Pagi ni mcm biasa aku kuar 7.45am.
kalau ikut peredaran masa yg masuk akal,aku boleh sampai opis dlm 8.30am.
Paling haramjadah pon kalau jem teruk,aku akan sampai 8.45am.
TAPI, pagi ni antara pagi yg paling haram satheyy syaiton key batcheyyy!
Ntah apa hantu duk kat Jalan Tun Razak pon aku tatau...
Masa kat bulatan segambut aku dah nampak Jalan Kuching jem tak bergerak,so aku sepantas kambing amik Bukit Tunku ikut belakang.
Sampai kat Cokit tu dlm 8.15am,and nak masuk kg baru dah start jem giler babisss.

memula aku sabar...pastu sabar lagi..dan sabar jugak lagi...masih bersabar sambil bersiul (amaran:bersiul amalan syaitan,aku bengang tadi so aku terlupa).Pastu sabar aku dah pergi pergi beli roti canai ngan teh tarik,aku ilang sabar!Aku hon sepanjang jalan kg baru tu...kat depan jem sampai jalan tun razak and polis trepik tgh rileks kat tepi tgk kereta stucked!WTH!
Masa tu dah pukul 8.45am tau tak..apakejadahnye jem mcm setan gondol kat depan tuh?dah tau jem situ pagi pagi..jagalah lalulintas supaya tak jem..ni kadang kadang trepik lite 1st ade polis jaga,2nd trepik lite takde.Pastu bila kau kasi keta laluuuu je kat 1st trepik lite,second trepik lite dah stuck sebab nak tunggu hijau.apelanchau weii..

aku pusing balik kat petronas kg baru gi cilok jln sultan ismail..lega sikit.penyudahnya aku sampai opis kul 9am.Tahniah KL!Tahniah...sistem jalanraya anda sungguh sukses.aku suka....sistem pemparitan korang pon bagus,ponnnnn aku suka.sistem polis trafik jaga lalulintas pon superb..susah beb nak jumpa polis officer yg berdedikasi tahap Mark Gaban mcm tuh..consider la skit..dah tau jalan tun razak mcm gampang pagi2..amik inisiatif la tempatkan 2-3 org polis trepik kat area situ..situ kalau jem bukan kecik anak..dah mcm nak melontar kat Jamratul Aqobah pon ade..sikit hari aku kena bermalam di Mudzalifah la nampaknya kalau jem gini.

Benda ni dah bertahun tahun dah..takde pape action pon korang hambik..
duk rekrut polis2 muda yg poyo abis spm..dpt pegang pistol eksaited mcm dpt pegang tetek Rozita Che Wan..bengang betul aku.Kadang kadang aku rasa mcm wasted giler duk KL nih..baik aku duk Perlis jer,kerja kat Wang Kelian,naik beskal...rilek ajer.babihla..rosak kedtgan aku 2010...aku dah la tak penah lambat dtg opis..esok kalau jem mcm ni gak,aku parking tgh2 jalan tun razak tu,tinggal kereta masuk opis.lantakla korang.setan...











~babai for now~

5 comments:

Sang Penulis said...

KL & Jem memang sudah sinonim. Jem nenas, jem stoberi, jem blekkaren dan beraneka lagi perisa jem...

Tetapi jem yang menjadi topic perbincangan pada hari ini adalah jem atau dalam bahasa melayunya kesesakkan lalu lintas.

Maka dengan itu, jem kiwi amatlah tidak releven dalam situasi jem di Kuala Lumpur ini.

Tetapi, ada pendapat mengatakan, pilihan roti yang sesuai juga amat penting untuk menikmati jem ini.

Sebagai contoh, roti Gardenia sungguh enak dimakan begitu sahaja. Oleh yang demikian, roti Gardenia tidak sesuai dimakan bersama jem.

Roti High5 pula amat sesuai untuk buat sandwich.

Jadi, roti apa yang sesuai? Pada pendapat sy (ini hanyalah pendapat peribadi) roti yang sesuai adalah roti bai (roti yang india roti selalu jual dlm paket putih tu). Roti tu terbaik. Bakar pun best.

Kesimpulannya, sebagai langkah awal anda untuk menikmati jem di Kuala Lumpur, anda haruslah suruh bini anda masak nasi goreng untuk dijadikan bekal ketika berhadapan dengan keadaan jem.

Mengapa nasi goreng menjadi pilihan? Kerana ianya lebih user frendly dan efisyen.

Bayangkkan, takkan anda nk makan sup ekor atau nasi bersama gulai kawah ketika jem? Sudah tentu sukar.

P/s - lagi skali aku wat perangai. Maafkan saya Abe Tupa =|

Jarr said...

rajin kau menulis kebelakangan ni kan?comment kau dah melampau dari entry...aku tau hummingbird belum balik KL...jangan meroyan sangat,payah aku nak obatkan org mcm kau.kalau nak berobat je mesti mintak tetek,tak agak agak.

Dark-Emperor said...

komen epi cukop la panjang...
sampai hari natal pn blm tau aku bley habeskn...
dem...

The Unconscious said...

hahaha...whats new :) kl jam menjerit

Jarr said...

DE - bukan senang nak tgk erfi comment panjang2.sejak ade hummingbird dia banyak inspirasi nak menulis.

Charlie - one day i will pay police to escort me sampai ofis.can huh?