Monday, February 23, 2009

Tunggu Aku Di Jakarta

Heyyy...dah lama tak apdet...aku agak sangap minggu nih sebab banyak korje.Tapi takpela, sebab bos bukan ada pon.Tapi tetap gak kena wat kan?Bos aku tuh walau dimana berada, aku tetap terasa mcm die kat belakang.Seram jerr...timakasih kepada KFH Research yg telah faxedkan agreement renewal kat aku pagi ni..huhu...legaaaaaaaaaa....ada gak deal nak tunjuk kat bos bile dia balik nanti..cuma tinggal KFH M'sia, Bahrain ngan Kuwait jer belum masuk.Hampeh!Member aku sorang kat department dah blah...agak terkujat, sebab pergi without any notice weh..tetau sms aku ptg jumaat yg berbunyi.."Bro, takecare, aku dah tak dpt join korang lepak lagi.Next week nanti ade budak baru masuk ganti aku...lepak jgn lupa aku..."adehhh..apa ni????????ilang sorang kawan borak loghat teghanu aku...Lately ramai org benti/kena benti kerja sebab economy crisis..walaupun opis aku ok, tapi aku tak consider this as secured!Takut wehh...mana la tau kan, bos kau tetiba bosan ngan kau..tak ke haru.

Wehh...semalam aku amik wimax...tatau la performance camne. arini nak test..kalo harammmm...aku pulang balik sambil tersenyum manja...dan proceed ngan streamyx.Bukan ape, sangap kat rumah takleh nak berbincang...ahha!Sambil nak mendonlod, tapikan aku nak amik RS.Sapa tau camne nak amik eh?[eh...takpe2, kuden leh tulon aku kan?].Skang aku nak mengembalikan hobi lama la..nak collect balik, komik2 zaman2 skolah.Juara Wira, Pedang Setiawan[kat sitiawan perak musti ade kan?],Raja Rimba, Pendekar laut ngan Dewata Raya..huishhh, musti besh banget nih.

Kerinduan terhadap kampung teramat tebal saat2 cenggini...rasa nak balik jer...nak amik cuti la kot nanti.Rindu ayah bonda melebihi segalanya..setakat tengganu...baru 5 jam...bukan doblas jam pon...aku jer yg tak cakna nak balik...

wehhh...aku nak plan gi jakarta ngan Erfi...ade sesapa nak ikut?dlm bulan 6 atau 8 la elok..pergi berjimba jimbi sambil muhasabah diri kebesaran yg Maha Esa...=)

Socrates pernah berkata, "Jika perut anda berbunyi, itu bukan tanda anda lapar.Itu tandanya anda disuruh berfikir mengapa perut berbunyi, dan utk berfikir, anda hendaklah makan dahulu.Dari bunyi itu lah membawa anda kepada kejayaan cemerlang"

RALAT: Socrates tak penah pon ckp camni...aku jer mandai taruk.Sekian

6 comments:

Nina said...

Jauhnye bang jarr nak jalan-jalan.Ye lah kan...sesekali ke tempat orang sambil bermuhasabah adalah baik.Semoga tercapai tujuan di hati.

AiYa said...

perform bg mantap sket bru bos sayang. sbb tu bos kecik yg beso tu slalu perli ko nya tangki penuh ikan.. ehhehehe

Jarr said...

perli agak2 la...
jangan depan2 org nak sound aku..
tau la lu bos...big bos pon tak sound wa camtuh...pehal????
dah tu bukan nak check dulu, main marah jer...
pegi mammmmm...

cookie said...

aku nak ikott!
jarr
aku nak ikot ahhh!
PM aku then belanje tiket.
haha:D

Adreen said...

alamak
aku tade paspot la plak
kalo tak aku nak hekott

Jarr said...

aku taruk ko dlm luggage ye kuden...