Wednesday, March 4, 2009

Chit Chat Adam ngan Toki Pa dan TokMa

Adam: Eyyo, Kipa...Kipa dah akan?

Toki Pa: Hai, adam..Kipa dah makan sayang...Adam tgh wat ape?

Adam: haaa...Adam ainn[main].Ainn bulingggg[main bowling]~padahal aku tgh beli mkn kat gerai.

Toki Pa:Haha...pandainye...Adam dah mkn?

Adam: Haaa...dah..akan iyun[bihun] ~ aku baru duk beli mkn, kuat cong tul Adam.

Toki Pa: Adam, ni TokMa nak ckp...

Adam: Haaa...Kipa dah akan?[lagiii ko tanya benda sama]

TokMa: Sayang TokMaaaa...buat ape tuh..

Adam: Adam ulishh[tulih]...ulishh penpen[upin ipin]

TokMa: Ahaha..Adam bila nak balik teghanu sayang..Adam balik sorang dahla..tak yah ajak Daddy, die dah lupa terus Tokma ngan Kipa...[adehh..kena aku sepapan ngan ibu tersayang..]

Tula petikan perbualan antara Adam dan Nenek ngan Kipa die...selebihnya takyahla aku tulih...

Mandomm arr ptg nih...haihhhh...

7 comments:

AiYa said...

huhu.. adam ikut jejak daddy ya. klentong kuat. uhuhuhu

cookie said...

hahaha
same je jarr.
ko lebat jgak.
aku nak bace lagi la!
sambung la perabih!
spoil ngohh

Jarr said...

nanti aku sambung part 2...
ahha

Adreen said...

huk ala
like dedi like son lah
wahahahahaha

Nina said...

Ada yang tersirat disebalik yang tersurat tu.....

Jarr said...

sapa punye surat tuh?

stone said...

hari tu anak aku (umur 5 tahun),balik dari sekolah cakap ngan aku yg cikgu tak pilih dia utk jawab soalan walaupun dia dah angkat tangan. dah banyak kali cam tu dia kata. so, aku tanya laa apa sebab cam tu?

anak aku jawab, "sebab Naufal handsome"

dan hari tu masa nak keluar aku nak pakai kan baju belang2 kat dia. dia kata, "taknak pakai baju ni laa baba.."

"why?", aku tanya.

"its gay", anak aku jawab...


aku pun terkedu...hehheh