Wednesday, June 3, 2009

Boss Saya Meroyan

Pada hari Selasa bersamaan 2hb Jun 2009..

Boss saya Encik Boss telah meroyan..
Kami telah bermesyuarat pada pukul 9.30am...
Meeting yg dihadiri Boss, Boss kecik,Bos kecik lagi skit[Mus]...
Serta saya dan Kader...
Seperti biasa Kader memberi reportnye kepada Boss..
Boss teross memberi tembakkan M60 bukan M16 occay!
M60 yg rambo boleh pegang sebelah tangan jer 
Even askar betul pon takleh pegang sebelaj tangan...menipu kuatla Rambo..

ni la rope M60 itu



ok abis selingan Rambo dan M60 dia...

Alkisah...Kader memulakan bicara tentang progress client dia..
Dan Kader memberi jawapan2 yg mula menjengkelkan Boss...
Boss mula menyerang dengan soklan2 yg teross Kader meroyan nak jawab..
dengan susunan dan tatabahasa yg tonggang langgang...
Saya dan Mus berpandangan memikirkan nasib kami selepas ini...

Sesi menembak dan bomb Kader berakhir selepas 40 menet...
Tibalah masa saya pula...seperti biasa saya menjawab dengan berhemah...
Apa yg berlaku dengan progress projek2 saya...sesi menunjukkan seperti tiada apa2 tembakkan akan berlaku...TETAPI, tetiba dia meroyan dengan client saya dari Bahrain dan mengatakan saya tidak ade inisiatif utk chase mereka.

Note:Untuk pengetahuan pembaca sekalian, kami tidak dapat apa2 hasil dari Middle East sejak dari bulan February.Ini kerana kebanyakkan bank dan financial institution di Middle East mengalami krisis yg amat dashyat, especially Dubai dan sekarang mereka bertumpu ke Abu Dhabi.

Saya cuba memberi penjelasan yg mana saya sudah bercakap dengan CEO mereka tapi hanya dapat meluangkan masa selama kurang 5 menet.Tetapi masih lagi dipertikaikan effort saya.Saya paham sebab dia boss...dan saya juga seharusnya treat this company as my company.Pada jarak 20-25 menet itu, word FUCKING sudah lebeh 18 dozen kami dengar.Stended la boss saya, kalau marah atau excited sangat word tuh akan jadik middle name dia..

Habis part saya, sampai la part Mus iaitu Head saya.Rupenya Boss mengumpul segala point menembak utk dilepaskan kepada dia...semasa sesi menembak Mus berlangsung, apa yg saya paham dari mulut Boss hanyalah...

"You're fucking bollocks Mus!You're fucking testikel!@%$%$%#&@#@%#$%!!" 

apakah yg dicarutnye itu?kami mmg selalu dengar die mancarot...tapi semalam carot dia agak lain macam sungguh...bunyinye sungguh fatamorgana , mcm ade keindahan disebalik kemarahan itu.



So semalam dan hari ini dan mungkin the whole week, akan jadik minggu yg sangat tak besh.Udah la skang die asyik suruh kami kuar meeting.Sungguh tak besh itu...sapa kami nak jumpa pon kat mesia nehh?dah abis kami sapu....

itulah report saya utk semalam dan hari ini...sungguh dan sakit palotak saya memikirkan...rasa mcm nak terjun parachute jer nak lepaskan tension.                                                                                     


Macam inilah lebeh kurang keadaan saya sekarang....cool kan?

5 comments:

Adreen said...

wahahahaha
aku nak ko rakam skali la aksi sarkes bos ko neh
masuk dalam youtube besh kan

Jarr said...

tu la...kang kalo aku record masa dia tgh marah, dengan aku aku skali masuk youtube sambil kena belasah ngan bos aku....amacam?

Lelaki separa sewel said...

Kalu boh mu tengoh benkeng maroh mu,
mu nyanyi la lagu Anok Tupa..

AiYa said...

ahahha meroyan ghupanya spjg aku xdak. patut la smlm di mcm emo ja ckp aku pon. mangkok la

ko ni, klu xletak nama penuh dia bley ak?

Jarr said...

dah, aku dah edit la mak najwa...buwekkk :p