Monday, March 30, 2009

Sumpahan Gadget

Ntah apa sual yang aku cukup blur bab gadget nehh...Kuden ngan Kiroro asyik dok gelakkan aku jer...

Nak gadget yg best2 mcm org lain, tapi nak pakai haramjadah fail.Buat malu kompeni jer...asal beli gadget baru jer sebok menelepon org tanya camna nak wat ni,camna nak wat tu..

ahahhahahahahaha.....bak kata member aku sorang ni,"Jarr lu takyah la beli iPhone 3G tuh..menyusahkan org jer nanti..lu dah la manja...kang sebok duk call org tanya nak wat tu ini...baik lu beli blackberry atau E71 jer.."

Dan memang aku ikut nasihat dia...aku beli E71 jer...tu pon dah cukup blur dah..nak jer aku copy paste sms Kuden ngan Kiroro, yg hanya bertaip "hahahahahahaha"...bila aku tanya camne nak wat ni?camna nak wat tu?

Ayat wajib Kuden bila aku tanya, "Ya Tuhannnn...[gelak goleng]...apakah?hahahahahahhah...skang aku nak terus tanya kaunter pertanyaan, malas dah nak tanya org lain...at least kalau tanya kaunter pertanyaan dorang gelak cover2 skit...ahahahahahhaahaha....

Malu siaaaaaaaakkkkkkkkkkkkk.......ni masalah baru plak...aku nak sync email ke HP aku...dah nak kena amik data plan ngan Maxis...pastu merangkap modem kepada laptop aku...tapi tu la...bergantung kepada kelajuan Maxis punye tenet la...yg mana setau aku haram lembab....mana aku nak bayar wimax lagi...then nak add data plan dlm bill aku lagi....

Tapi nasihat Kiroro kepada aku, kekalkan wimax...setakat nak sync email takyah data plan katanya...setting 3G jer..[part ni aku dah start lampi, pastu die ckp aku sadis..ahhahahaaha].

tgkla mcm mana ye....lagipon ni hari Isnin...hari yg maha lemau utk bekerja...tadi nak bangun sikit punya liat..mengalahkan daging masak kicap liat die...tapi aku gagahi diri utk bekerja demi mencari sesuap Citrus Grill Chicken & Prawn kat Chilli's dan Pina Chilada[non-alcohol]...dan juga Classic Nachos sebagai pembuka selera....

Aminnn.....

6 comments:

SN said...

whahahaha ko ni lawak la jarr....susah susah ko malu nak tanya ko baca la manual book tu..

Adreen said...

sian ko kan
aku sgt bersimpati

ERFi said...

ko jgn nk tahyul2 la jarr

faithziler said...

laaa, tak pandai ke. meh la aku bukak kelas utk ko belajar. seminit rm10. tak mahal pun.

are-ya said...

ahahahaha...aku pun nk join gelak kan ko la jar...hahahahaha... e-mail ari tu x abih setting lg kan...

Jarr said...

cehh...korang nehh....
kalau korang kat tempat aku...
mesti korang paham...
haishh...malu la....=|