Thursday, January 27, 2011

Kak Sabariah Nasi Lemak 2.80 posen

Menjadi ibu tunggal dengan aset yg dah mula kendur agak perit buat Kak Sabariah.Selama berstatus ibu tunggal, nasi lemak resipi warisan arwah ibu beliau lah yg menampung hidop dia dengan dua orang anaknya.Bukan dia tak mahu bekerja kilang, tapi ramai sangat bangla Bahadur,Rehman dan tak lupa juga Bhola Singh cuba meng ehem ehem beliau.Tak sior teman getus Kak Sabariah.Maunye tak sior, bau badan yarabbi.Gamat!

Dah agak lama dia menyendiri takde insan bernama lelaki yg dpt menjaga Kak Sabariah.Sakit pening semua sendiri,makan minum budak budak semua sendiri.Yang ehem ehem tu pon kekadang bikin sendiri.Haish...
Bukannya tak cantik Kak Sabariah ni.Satu Kg.Chomphran tergila-gilakan kegebuan beliau sedikit masa dahulu.Keputusan beliau berkahwin dengan Culingkorn Sapnathawan cukup menghancurkan hati pemuda pemuda Kg.Comphran.Jangan kata pemuda, Teerasak Pimmanupiyu yg merupakan warga paling emas kat kampung tu sampai mati kena barah lutut terkejut dan kecewa dek berita Kak Sabariah berkahwin dengan Culingkorn Sapnathawan.Culingkorn mmg cocok dgn Kak Sabariah, putih ensem orangnya.Saling tak tumpah muka macam Engelbert Humperdink masa muda remaja.Cuma side burn dia je orang kurang berkenan skit tgk..side burn kapak mmg pantang kat Kg.Chomphran, dorang ckp gaya side burn Aqasha tu dakyah sesat.
Wallahualam.

Nak dipendekkan cerita, Culingkorn dpt tawaran kerja di Kuala Lumpur atau lebih tepat di Selayang Baru.Jadi tukang masak kedai Tom Yam Kak Yah.Pada pikiran Culingkorn, inilah masanya dia nak ubah cara hidop.Dengar cerita dari sahabat Culingkorn di Semenyih, beliau mampu pakai Levi's 555 kepala kain.Hebat.
Maka berangkatlah Culingkorn Sapnathawan dan Kak Sabariah ke Kuala Lumpur memulakan hidup baru.Sampai disana mereka disambut oleh sahabat lama Culingkorn semasa dikampung dulu, Pim Pim.Pim Pim ni dah dpt taraf penduduk tetap, tu pon lepas kantoi dating ngan anak bilal kat Ulu Yam.Langsung kena kawen, tu yg dpt PR gamaknye.

Oh ye, nasi lemak Kak Sabariah besar, mcm nasi lemak RM2.80.Ada paru sambal ngan sotong, banyak membuak.

bersambung....................................... 

10 comments:

h a n i e said...

psl nasik lemak ade la sebaris...pasal kak sabariah.. melampau2 barisnye! cisss

hida.hadi said...

bersambung la plop..

ayobkelubi said...

kah kah kah! lu mmg leh lawan vovin. versi "dark".

Jarr said...

hanie - hahahahaa itu yg cuba ditekan!

hida.hadi - nanti ambe sambung la plop...

ayob - kah kah kah.jangan weii..itu otai.

Pet Shop Boys said...

Ko ni pandai betullah buat aku lapar Jarr....

mentang2lah Liverpool menang tipis semalam. Baru kau nak update blog ek? pandai kau...

Jarr said...

Kau lapar apa Pet?
Nasik lemak ke "nasik lemak"?
kah kah kah

frwls said...

i'm melt inside....

Ibn Mustakim said...

Sedang KAGUM

Linglung said...

levis kepala kain tu derr..gua pun tak mampu lagi nak beli..kahkahkah!

kenapa besar sangat nasi lemak kak sabariah tu? taruk la gambar sekali..baru ngam!

Jarr said...

iwal - cair dimulut!kah kah kah

ibn mustakim - trima kasih.kagum kat sabariah ke apa bro?

linglung - taruk gmbr kang lu terus nak makan nasi lemak je pagi petang siang malam?