Monday, December 6, 2010

Kerenah Dak Abang

Dak Abang ni kembau nye Dak Adik..kat Melaka orang panggil lahabau dua ekor ni kembau..
Perangai terjal gua takyah citer la...cuma Dak Abang ni kadang kadang berpikiran jauh skit..tgk keadaan.
Kebanyakkan masa Dak Abang ni di Melaka sebab dia kontraktor, menyambung legasi bapak dia Salleh.Manakala Dak Adik ni study kat KL, yg mana gua tatau pebenda yg dia study walau gua selalu ngan dia.Yang gua nampak kat apartment Bukit Mas dia, koya nak jadi DJ duk main turntable dlm rumah.Bingit.Gi main kat kelab takmo plak, atau takde orang nak layan barangkali.

Nak dijadikan citer satu hari Dak Abang call gua dengan suara yg down gile.Tak penah lagi Dak Abang call gua bagi assalamualaikum, tup tup hari tu gua dengar assalamualaikum dari dia.Dada gua dah berombak kencang, gua mmg tak suke terima berita buruk thru phone ni.Boleh kena stroke gua bhai..
Dialog gua ngan Dak Abang bermula...

Gua: Lu ok ke bang?Lain macam gua dengar suara lu?Gaduh ngan Aiza ke apa?

Dak Abang: Payah gua nak cakap jarr..berat masalah gua.Gua tak pasti boleh ckp ngan lu ke tak..

Gua: Bang, lu mingkin nampak gua sengal mcm lu jugak. tapi bila kawan ade problem takkan gua nak diam je bang. (gua dah mula jadi leleh time ni)

Dak Abang: Gua dah merempat skang jarr...tak duduk rumah..dah 2 bulan gua merempat...dah 2 bulan gua tak jumpa nasik...

Gua: Astaghfirullah...apsal lu tak call gua awal awal bang??apsal sampai camni sekali??? (bila banyak tanda soal maknanya gua serius campo sedih time tuh)

Dak Abang: Gua malu jarr...gua takmo nyusahkan lu...

Gua: Ape lu ckp ni bang?Sejak bila plak bab menyusahkan ni jadi issue?Lu ckp gua skang lu duk mana?Apa lu makan selama dua bulan ni?cakap sama gua skang. (gua dah pitching skit tanda tegas)

Dak Abang: Jarr, gua dah 2 bulan merempat duduk Hotel Ramada punye president suite...dah 2 bulan jugak gua asyik makan fish n chip,sirloin steak,rib eye,lambshack ngan chicken chop...dah lama tak jumpa nasik...kalau lu kat tmpt gua apa lu akan buat?nak ckp kat orang ke?

Lepas abis ckp, apa yg gua tau, Ericsson T20 gua dah berderai gua baling kat dinding. Babi betul bergurau kasi orang keluar airmata jantan camni. 

 

10 comments:

sastraboy said...

kah kah kah!

lu harus sabarkan diri. sabar, lepas tu apa lagi, sental beliau!

kah kah kah!

talkIZcheap! said...

alah, cam tak biasa pulak bergurau sampai keluar air mata jantan ko ni, biasa Liverpool bergurau dgn ko, tak keluar air mata jantan ke?? huhu

y.a.n.a said...

anna liyana like talkizcheap comment.
hahaha.

Boleh tahan hati pink gak u ni..
bagus-bagus.
Tak salah pun kuar air mata, takkan org nangis, kuar air lain pulakkan?

muahahahaha..

Jarr said...

sastraboy - biasanya lepas tu kalau jumpa mmg kena sental..gua pakai berus sabut.

izz - aikk belum game dah nak bahan gua nampak?main kasar?kah kah kah

anna - amboih3....kemain dia ye...air idung ke apa?hoh.

y.a.n.a said...

eleh jarr buat-buat tanya pulak...
engkorang kan kepala bluess memanjang...

talkIZcheap! said...

biasak lar... hujung minggu ari tu takde game, kena la cari bahan... sunyi la katakan, keh keh :P

h a n i e said...

dah tu..bila jumpa..tak bagi ke pijak barang sepam dua? hahahaha

Jarr said...

yana - ish ish ish...:p

izz - takleh bahan..Liverpool menang..YNWA.

Hanie - gua pulas kepala dia...terus insap.skang dah kawen anak sorang.kahkahkah

Linglung said...

lu org melaka ke Jarr. gua stadi kat sana dulu 6 tahun. hotel ramada tu yg dekat tepi traffic light, dekat dgn pizza, dkt dgn sungai, dkt dgn food court tepi kedai 24 jam tu kan?

Jarr said...

gua bukan org melaka, bapak gua org pulau gadong.Gua org Haji Hadi Awang.amacam?