Friday, November 26, 2010

Preview Sembang Kencang & Cerita Piala Dunia

Ok sejujurnya gua belum beli dan baca sebab gua takde masa nak ke UYA Distro, sampai Luca DK dah tahap nyampah ngan skrip gua ckp nak turun dari hari ke hari.

So utk review Sembang Kencang, insyaallah gua akan menemubual penulis Sembang Kencang sendiri saudara Fdausamad kalau berkesempatan lepas solat jumaat bertempat di Pelita Jalan Ampang. Katanya nak ke KWSP dulu, nak kuar duit pencen. Ntah ye ke tidak, wallahualam.

Sedikit pengenalan, saudara Fdausamad ni gua baru jumpa sekali, itupun sebab dia dah join kerja kat bangunan jagung tgh tgh kota jahanam ni.Menara yg menjadi pilihan awek cemolot kat Pavillion tuuu...alaaa yg tuuu.Ok abaikan.
Orangnye simple, dlm gambar tak ensem tapi kat luar ensem skit.Nampak aura kebapaan dia terserlah.Kadang kadang cuak juga gua time aura dia tetiba naik.Nampak nur tu..
Perbincangan masa sesi ngeteh pertama takde la berkisarkan bolasepak,sikit pun tak sentuh.Semuanya berkisar ttg kehidupan, bagaimana menjadi insan lebih berwawasan dan masalah bangun pagi pada hari minggu.So kalau ade masa, nasi kandar la kita arini ye pidomat.

CPD yg digembar gemburkan sebagai buku keramat utk era kapitalis zaman ni adalah hasil garapan saudara Lucius Maximus yg berpangkalan di negeri di bawah bayu.Cerita ceriti yg timbul dari CPD bukanlah tentang taktikal King Carlo mendidik anak anak buah dia MMS gambar separuh bogel kat stripper or budak college.Jauh sekali Lucius Maximus nak bercerita tentang bagaimana kelab sandarkan pada kenangan klasemen pada masa lalu dan kenapa kejatuhan mereka adalah satu rahmat buat kelab besar yg lain.Bukan itu, bukan itu tujuan beliau menulis CPD.Tapi kekuatan CPD bukan sahaja pada beliau, CPD datang dengan package paling sexy dengan kehadiran penulis merangkap pengulas pengulas tetap Sokernet yg memiliki kebolehan menulis dengan unsur satira dan parodi sampai tahap jumpa kat luar rasa nak pijak je rusuk mereka semua. Pipiyapong, Vovin, Jorji, Obefiend, Fdausamad, Dingin , Awi Rui dan sekuntum mawar Cik Jannah Raffali, kakak Cik Ana Raffali juga menyerikan majlis (walaupun dia tak menulis).

Nak tahu sejauh mana multiple orgasme nye buku Cerita Piala Dunia?

Kena beli la brader, pinjam pinjam tak main ok.

Urusan pembelian sila rujuk ke Luca DK. Dia tokey. Gua promote kawan kawan sahaja.

Salam Jumaat. Adios.

YNWA!! 

p/s: Ok gua dah baca abis 2 buku tu masa weekend tu hari.Nanti gua review bebetul. Kareem jgn emo...kah kah kah! 

9 comments:

deus X machina said...

sama juga seperti gua
belum beli lagi, walaupun niat dah banyak kali nak ke Uya

harap-harap hujung minggu ni dapat beli

deus X machina said...

tapi Sembang Kencang gua beli dan sangat puas hati!

Jarr said...

yang pasti gua turun UYA hari sabtu petang..hala ke malam skit.moh ler sekali.

talkIZcheap! said...

demo beli gak, kawe nak pinje la retek... nak beli sdiri ke, ari tu baco doh maso ado di belug ari tu...

duit takdok, nok beli album baru MCR lagi, keh keh :P

kareem said...

Macam ni lu panggil review?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
gua baca semua blog dalam post lu

y.a.n.a said...

nama kt fb apa?

Jarr said...

Iz - pinjam dtg sini opis gua..haha

Kareem - dah...gua dah baca..nanti gua review bebtul.

brutal - bagus bagus.

yana - fb gua jarr nadjmuddean.Kalau ensem jgn marah ok.kah kah kah

Pet Shop Boys said...

Gua belum beli ah....tunggu bonus kuar baru beli :(