Thursday, November 11, 2010

Pembangunan Tak Sekata

Kadang kadang gua malas nak turun bawah pakai lif..pakai tangga lebih afdhal kalau disertakan dengan niat nak exercise.Bukan tinggi mana pon dari 21st Floor sampai Ground Floor, ketiak dah tumbuh keju je gua agak.
Masalah sebenar bermula sekarang, bilamana gua terasa berat kat tulang temulang gua.

Semua benda gua nak easy access.Turun bawah nak pakai lif, nak gi store selang setingkat gua amik escalator, nak beli snacks gua pakai vending machine,beli barang dapur pakai trolley,nak bayar pakai visa wave.Benda benda kapitalis gini buat gua rasa mcm tak adil utk org2 yg masih duduk kawasan pedalaman.

Satu hari kalau gua masuk politik, gua akan buat escalator kat air terjun Ulu Yam, papan gelongsor dari atas sampai bawah kat Kalumpang,Starbuck kat Ulu Tembeling Taman Negara.Orang Asli pon nak gak merasa Mocha Karamel with Choc Chips.Pikir tekak lu je?Tekak dorang?

Time time camni gua rindu ngan Zach De La Rocha.....

4 comments:

frwls said...

aku bangkang!

aku taknak jumpa escelator kat hutan!

Ibn Mustakim said...

aku sokong frwls...

masuk utan nak tgk alam smulajadi... bukan buatan....

Jarr said...

oh maknanya mesej the other way round gua cuba sampaikan tak sampai sampai...demn.

J@J@ / Bini The Rock said...

gua rasa TROLI mgkn salah satu 'pengangkutan awam' bila lu kasi kat "OA" nnt...