Wednesday, September 7, 2011

Perihal Raya,Reunion & Syamsuri Mustafa

Selamat hari raya gua ucapkan buat semua umat Islam seluruh dunia baik yang mengenali gua atau tidak.Gua ni jenis ikut mood nak cerita ceriti kat blog.Kalau gua rasa gedik gua ceritalah sedikit sebanyak,kalau tak pergila mampos.Kahkahkah.

Hari Isnin 29hb Ogos tu hari gua balik Terengganu beraya.Gua gerak malam,kul 9.30.Tapi menunggukan adik bongsu gua cari kasut si Muaz kat Sogo,sudahnya gua terperap kat Petronas Bentong sampai pukul 11pm.Pukul 11pm masih kat Bentong pukul brape nak sampai Terengganu ni?Cilake.Hati gua sedikit marah.

ok ni Muaz nama dia..budak gemuk camni mmg payah nak dpt kasut.

Makanya dalam pukul 4.30am kami selamat sampai di Kuala Terengganu.Kepulangan disambut dengan kebebalan adik ipar gua pasang mercun botol 2 biji pukul 4.35am..diikuti satu das mercun KLCC pukul 6 pagi.Nak ditampor kang laki adik gua,tapi sebenarnya seronok tak patut main mercun pukul 6 pagi ni sebenarnya.

OK pendekkan cerita,semayang raya gua kantoi.Sampai dah abis walaupun masjid depan rumah je jalan kaki.Anak gua Adam Harrazz mengamuk nak pegi masjid lain ajak sembahyang raya,pesen warak macam ni memang sebijik perangai gua masa kecik kecik..harap berkekalan.Raya pertama tengahari gua keluar ajak adik beradik gua beraya rumah anak beranak mak gua kat Rusila..beraya kat Rusila scene mudah tak patut.Parking kereta depan rumah mak sepupu gua takyah pakai kasut.Sebab dari rumah pertama sampai akhir semua sebelah sebelah je jarak dia.

Siapa pakai kasut memang kodi.Buang masa.Budak budak lainla..nak merasa kasut raya.Bapak budak buat perangai gitu memang minta kaki.Overall gua seronok la tahun ni balik beraya sebab gua rindu suasana the real kampung punya beraya.Dan jumpa kawan kawan yang ada gua dah tak jumpa for almost 15 years!!15 tahun bukan kejap brader.Kalau dalam konteks persenyawaan dah berderet deret anak gua.Dah kalau tak jumpa berbelas tahun nak dicompare kan borak sejam dua memang tak cukup.Mana nak jawab soalan mak bapak sahabat sahabat gua lagi.Mana nak goreng sahabat sahabat gua yang gua skang ni berkerjaya hebat.Hebat macam Khairy Jamaluddin gayanya.

Raya ke-3 gua ada reunion ngan SPM batch 98 SMSS.Jumpa balik saing rodong hok lama lama ni memang scene best tak patut.Nak dijadikan cerita salah sorang sahabat gua suruh call Syamsuri Mustafa atau nama masa kat kelas dulu Sak Bulu.Pesan sahabat gua yang bernama Imran tu, "Kau call dia suruh datang reunion,tapi kalau dia angkat call kau memang ajaiblah..lagi2 dia tatau nombor kau.." ujar Imran masa gua beraya kat rumah dia petang raya ke-3 tu.

Gua dail nombor Sak Bulu.Peduli apa gua dia star ke tak star...apa dia ingat dia pakai helmet macam Petr Cech time lawan bola dia nampak cool?Sebenarnya kami semua tak sabar nak membahan malaun sekor ni.Maha suci Allah,Sak Bulu angkat call gua.

Gua: Assalamualaikum...woi Sak Bulu!
SM: Waalaikumussalam...siapa nih?
Gua: Skang kau jangan cakap banyak,dtg reunion skang kat Xtreme Futsal,Goat Island. ~ gaya gua nak kasi Sak Bulu goyang.
SM: Sapa ni?Alah dah abis futsal kang kau call aku lepak mana aku datang.
Gua: Datang skang la main ngan kiteorang..
SM :Alahh...takpelah..lagipun korang kan dah selalu tgk aku kat TV..tak puas puas ke?
Gua: Babi..............


Penulis bersama rakan rakan sekolah batch SPM 98 Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman.Yang tengah tu mamat perasan Petr Cech ngan Tumulak.Dari kiri atas, Ayeng,Farino dan Idham.

Bawah duduk: Gua,Syamsuri Mustafa ngan orang kuat MB Ganu, Imran Azmi.

2 comments:

apei said...

lu punya gambar reunion ni boleh tahan jugak besar. sampai 2-3 kali gua tanggal spek nak tengok. hahaha anyway selamat hari raya bro.

Jarr said...

hahahahha gua takleh taruk kecik sgt bro..nanti rosak contact lense..kahkahkah.

selamat hari raya juga bro!