Tuesday, December 22, 2009

Tenet Yg !@^%#!^#%

Kerja aku memerlukan penggunaan internet yg maksima.
Kenapa?Sebab setiap new client aku,aku kena tau apa dorang buat.
So website mereka adalah medium paling ideal utk aku mentelaah modus operandi mereka.
Tapinyeee...bila kelajuan tenet dah sama mcm sipot khinzir..
jangan kata nak buka profile company..aku nak tgk gambar terbaru Fazura pon slow amat..aku dengar company kecik aku nehh membayor berpuluh ribu or hampir seratos ribu utk system tenet ni semua.

Tapi hasilnya?aku pon tatau kiranya entry aku kali ni korang dapat baca bila.
Sebab kalau aku tekan publish sekalipom,kalau tenet ni tak kasi,tak pergi nye dia..
Tapi masih gak aku nak meluahkan ketidakorgasm nye aku dengan sistem tenet kompeni aku nehh.secara tak langsung aku takleh bincang.net dan segala jaring kerja sosial aku takleh nak masuk.

Giler tepu otak gua mcm ni.Cer bayangkan...bayangkan skang.
Hidop kau kat opis...ada meja...ade pc...semua adelah..
tetiba tenet takde?kau rasa mcm nak geget bucu meja tak?
tekan tekan keyboard cam org sebok...muka berkerut mengalahkan apa..
tapi takde tenet?giler kentang miserable weii...

Kalau camni nye gaya.balik rumah la sambung kerja (ecehh..ye keeeee?)
So kesimpulannya hari ni..jom la balik.
duk lama lama kat opis bukan bleh dapat dividen ke apa.
dah dah jom balik.

4 comments:

Dark-Emperor said...

kejadian yg same berlaku pd aku...
tp tgh hari lah...
sampai ceo uk biseng nak hntr email x lepas...

aku call service provider cakap nk bom opis diaorg baru ok balek =|

Jarr said...

aku tak,aku cuma ckp kat sebis pobaider..."bhai,semlm wa dengar ade sorang budak it tempat lu nazak ekk?kena belasah sebab wat kerja main main?" aku abis ckp je terus buleh masuk bdn...=|

Sang Penulis said...

Dulu kelajuan internet di opis wa sama seperti Buggati Veyron, tetapi skang sumanye telah berubah. Kelajuannya sama seperti kete Proton 84. Sungguh bebula rasanya.

Jarr said...

bebula? =|