Wednesday, November 16, 2011

Projek Begedil

3-4 hari lepas aku sibuk.Sibuknya aku ni kalau korang tengok mesti pikir 2-3 kali nak tegur atau nak tanya pape.Biasanya aku jawab dengan cara sergah je kalau time sibuk.Jadi bila sibuk aku takde masa untuk facebooking, twittering dan juga blogging.Celaka tak celaka dia punya sibuk.Tapi dalam sibuk-sibuk aku tu sempat jugakla menyelit update blog.

Sebenarnya aku dalam mood menghasilkan cerita.Dan atas sebab mood itu juga aku sudah memulakan projek seterusnya dimana ianya akan menjadi sebijik novel.Bukan cerkas ataupun buku latihan matematik.Novel ini lebih kepada kemelut lelaki yang bernama Kerol Anuar bergelut dengan tekanan dari orang atasan beliau yang pesen nak interfere segala benda yang dia nak buat.Dan bagaimana komitednya Kerol Anuar waima musibah menimpa beliau bertimpa-timpa di bulan November,bermula dengan kemalangan ibunya semasa hampir pergi menunaikan haji dan belum sempat beliau duduk menghela nafas,ibu mertua beliau pula jatuh pengsan dan akhirnya bagaimana anak beliau pula jatuh sakit dan pada masa yang sama beliau terpaksa komited dengan kerja beliau.

Sokongan pengurus Shairul Shabudin dan eksekutif beliau Nashamuddin serta penolong, Zuhainah membuatkan dia menjadi seorang yang berdedikasi terhadap tugas walau dalam keadaan kritikal.Dan bagaimana dia menghadapi kerenah tak masuk akal bos dia, Shamsirul yang sememangnya apa pon tak boleh.Gaji belas-belas ribu tapi bengap mengalahkan Ehud Olmert orangnye.

Sedikit sinopsis tentang Shamsirul,salah seorang Pengarah merangkap Ketua Pegawai Kewangan ditempat kerja Kerol Anuar.Dan yang paling menjadi pengaruh kepada tekanan Kerol Anuar adalah perangai kedekut nak mamposnya dan bagaimana dia menggunakan kelebihan syarikat untuk keluarga nya.Dan yang paling membuat Kerol Anuar tertekan bagaimana Shamsirul sering menindas orang bawahan dan berlagak pandai buat kerja walhal nak tulis nama sendiri pon kena pakai Google translate.Celaka.Bengap pesen apa sebenarnya Shamsirul ni?

Cerita lebih-lebih nanti abisla idea aku nak sambung tulis novel ni.Jadi, Insyaallah kalau ada rezeki tahun baru nanti siaplah novel ni dan bolehla aku mencari penerbit-penerbit yang sudi nak terbitkan novel aku tu.Kalau takde,nanti aku kumpul duit buat sendiri.Buleh gitu?

Oh ye, tajuk novel itu nanti ialah Begedil.Kenapa Begedil?
Ada ceritanya nanti dalam novel Begedil.Dan Begedil itu berkait rapat dengan Shamsirul.


3 comments:

pjah said...

aku orang first nak beli novel ko..ad ura2 nak jual scr online x kalo dah siap publish??

Jarr said...

Ura-ura itu perkara harus.Nanti diwar-warkan.Terima kasih atas sokongan...weeeeeeeee

afendi ariff said...

best tul ade masa nk novel bagai...
heh!