Wednesday, September 29, 2010

Diri Ini Bukan Bagus

Kekadang dlm kehidupan seharian ni banyak orang kita akan jumpa..
Yg paling selalu sgt kita jumpa mereka yg macam bagus..ye mcm bagus.
Gua selalu berhadapan ngan org org cenggini...gua mampu senyum jer..
Nak kondem itu bukan ibadah gua..nak menjatuhkan hukum juga bukan perjuangan gua..
Gua insan biasa, mcm lu orang jugak..cuma bezanya character yg berbeza..
Pembawakkan yg berlainan...

Mendengar dan menyerap segala macam jenis penceritaan dari manusia spesis ini bukan mudah..
Lu kena ada satu filter yg secara ilmiahnya tak dpt dilihat dengan mata spero.Juling air apatah lagi..
Jadi daya serapan lu harusla mempunyai asas yg tegap...mcm nak pasang kuda kuda.
Dan mesti pandai counter (utk mereka yg suka balas balik)....yg suka dengar dan pastu balik rumah tekup muka ngan bantal sambil hentak2 kaki tanda stress tu gua takmo komen pape...itu sangat ponen punye perangai.Lempang sedap tu.

tapi orang2 mcm ni takleh salahkan dia...dia nak gak merasa cambest.Ingat senang ke nak ckp, "bapak gua ade 4 Evo 10 kat garage dia.." statement ni takde cacat cela.Yg membuat kan jadi cacat sebab dia ckp ni masa tahun 2002.Apa lanchau Evo 10 masa 2002?Pergi rumah dia kat Gombak gua nampak basikal Raleigh ada la...tapi malas nak tanya mana EVO 10 dia tu..
Ada jugak kekadang mengeluarkan statement menggegar bumi, "Weekend tu hari aku dating ngan 5 awek sekaligus kat satu tempat"...ini mmg gua terus starlite kat dahi dia lepas abis ckp..kalau gua tak starlite nanti dia seronok bercerita panjang sampai tahap awek ke-5 tak kisah dia ada lagi 4 awek..

Paling gua takut kalau citer bab betapa gangster nye dia..."tu hari mamat dlm kereta usha usha gua, gua turun tingkap tunjuk fuck...alih alih kiri kanan geng geng gua rupanya, semua pakat turun lanyak mamat tu"...giler ah.Orang mcm ni tapak tangan dia nipis bhai..ramai sangat gengnye..pegi sini orang salam, pegi sana org hulur tangan salam..tak ke haus tapak tangan dia nanti..jadi org mcm ni gua kurang bergaul..takutla nanti kat jalanraya terpotong Q kang, dia usha..dah la member dia je semua kat atas jalanraya...gengster lak tuh..lunyai gua nanti.so orang mcm ni pon kategori mcm best.takde risau nak buat pape, mcm takde undang undang dlm dunia ni...

Gua pon tatau nape gua ngarut arini..yg gua pasti gua rasa nak makan BBQ kat Batu Feringghi...Linglung lu jangan lupa pick up gua plak nanti...nak rasa penampor jarak jauh, buat buat la lupa gua kat sini.Farwalis gua tau lu suka makan, jom kita kesana..makan jer.Nak minum balik KL balik..

Quote hari ini: Kotey yg panjang bukan sesuatu yg utk dibanggakan kalau perjalanannya hanya 2 menet.

8 comments:

frwls said...

oi oi samseng2 jangan usik.

kang dia carik lu kang. kahkah

batu ferringhi? takmo ah..

tempat awek lama gua tu....

sampai skang gua masih menagih cinta........

Jarr said...

skang ni gua ajak makan...bukan ajak menagih..lempang nak?

frwls said...

betul jugak tu.....

char kuey tiaw lah

Jarr said...

gua ngidam nasi kandar lineclear...peberet P.Ramlee kalau balik penang tuh..penang adalah negeri makan makan..sedap weihh.

Linglung said...

derr..lu nak join tak pergi penang? gua dari damansara gerak tghari sabtu. ni bukan gua sembang mcm mamat g dating dgn makwe 5 org sekaligus, kalau lu nak berkenalan dgn makwe2, ada lah di sana nnt..keh keh keh..

kalau lu nak, lu email juliana tu cepat. psl tempat tinggal, kena tambah duit sikit, stay satu malam, ahad balik.

amacam?

Jarr said...

Derr...gua mmg nak pergi melihatkan promo kat blog juliana tu..tuss air liur gua dibuatnye..october bulan schedule gua tight giler..kerja gua tak mengizinkan..weekend plak tuh..kang Mem nak ikut..kalau Mem ikut,gua kena makan dlm keadaan beradab sopan..nak usha kiri kanan kang kena cubit peha kiri, sampai peha kanan nanti sakitnya..

lu tak kesian kat gua?

Sang Penulis said...

Bro, wa ingat lu da lupe password blog lu. =|

Jarr said...

gua reset password arr bro..nasib baik dpt.=|